Miten olla rauhallinen ja määrätietoinen

rauhallinen ja määrätietoinen

Koirat käyttävät jatkuvasti energiaa kommunikoimiseen. Energia on heille kuin olemassaolo; se kuvaa heidän sen hetkistä minäänsä. Koirat eivät tunne toisiaan nimeltä, vaan jakamaltaa energialta ja aktiviteeteiltä. Samoin he tuntevat myös ihmiset.

Ihmisetkin kommunikoivat energialla – tajuamme sitä tai emme. Ja vaikka yrittäisimme suostutella, selittää ja järkeillä vaikka koko päivän, tämä energia on ainut asia, jonka koiramme ymmärtävät.

Ensimmäinen energia, jonka pentu syntymän jälkeen kokee on raihallinen ja määrätietoinen. Myöhemmin pentu assosiaation ansiosta seuraa johtajaa, jolla on samanlainen rauhallinen ja määrätietoinen energia. Lauman jäseninä koirat lähettävät rauhallista ja tottelevaista energiaa tasapainottaakseen lauman. On tärkeää ymmärtää, että useimmat koirat ovat syntyneet tottelemaan, sillä lauman johtajia on ollut vain rajallinen määrä.

Kun luonnostaan tottelevainen koira elää ihmisen kanssa, joka ei johda, hän yrittää tasapainottaa lauman täyttämällä tämän tyhjän johtajan paikan. Näin käyttäytymisongelmat syntyvät.

Vakiinnuttaaksesi asemasi lauman johdossa sinun tulee aina lähettää rauhallista ja määrätietoista energiaa. Tämä luonnollinen tasapaino (rauhallinen ja määrätietoinen johto ja rauhallinen ja tottelevainen jäsen) edistää tasapainoa ja luo vakaan ja iloisen koiran.

Monet tietenkin kysyvät: “Miten opin lähettämään rauhallista ja määrätietoista energiaa?“ Tämä yksi todella voimakas ihmiskyky tulee peliin: Mielikuvitus. Kuvittele joku, joka herättää sinussa itseluottamusta – vanhempi tai mentori, kuuluisa johtaja tai sankari; jopa fiktiivinen hahmo. Miten he käyttäytyvät ja mikä heissä herättää sinussa itseluottamusta? Nyt kuvittele olevasi tämä henkilö. Seiso kuten he seisoisivat, liiku kuten he liikkuisivat. Ota pitkiä syviä henkäyksiä ja rentouta kehosi, mutta pidä pää ylhäällä, hartiat takana ja rinta edessä.

Kun olet tottunut rauhallisena ja määrätietoisena olemiseen, kommunikoi koirasi kanssa vain käyttäen energiaa ja kehonkieltä. Ja kun lähetät oikeanlaista energiaa älä ylläty kun koirasi istuu spontaanisti luonasi tai seuraa sinua minne menetkin. Nyt olet valmis jatkamaan koulutusta tasapainoisesti.

Jätä kommentti