Miten saan koirani lopettamaan kaivamisen?

kaivaminen

Tiedämme, että kaivaminen voi olla haitallista joidenkin ihmisten pihoille, mutta samalla se voi olla myös toimi, jolla koira tasapainottaa itseään. Kaivaminen toimii treeninä ja ajankuluna, jotkun koirat saattavat kaivaa vain, koska ovat tylsistyneitä ja tekemisen puutteessa. Tämä on yleistä etenkin, jos kaivamien on koiran rodun luonteessa, silloin he kuluttavat ylimääräisen energian tekemällä jotain, joka on heillä luonnossa.

Ihmisvanhemmat usein vievät lapsensa leikkipuistoon hiekkalaatikolle, koska kaivaminen on osa meidänkin luonnettamme.  Nykyään emme käytä tätä kykyä kovin usein, mutta se on silti geeneissämme. Tätä varten meillä on määrätty paikka, jossa lapsemme voivat kaivaa. Se voi olla yksi vaihtoehto – voit määrätä jonkun alueen pihallasi, jossa koira voi kaivaa.  Jos tämäkään ei käy sinulle, sinun tulee keksiä jokin toinen aktiviteetti, jota tehden koira kuluttaa kaiken ylimääräisen energian. Juokseminen koiran kanssa, uiminen koiran kanssa, patikoiminen koiran kanssa – vaihtoehtoja on monia.

Kysymykseni sinulle on siis tämä: Tunnetko koirasi energiatason ja haastatko hänet fyysisesti niin, että hänellä ei ole tarvetta kaivamiselle, haukkumiselle, hyppimiselle ja pureskelulle? Ulkoilevatko he, ja kuinka paljon? Jos ulkoilu ei kestä tarpeeksi pitkään, siitä kannattaa tehdä intensiivisempi. Jos aikasi ei riitä, suosittelen laittamaan koirille reppuja, näin puolen tunnin lenkki muuttuukin tunnin ulkoiluksi.

Jätä kommentti